Un sprijin de nădejde,
Eliberare Acte
Vă ajutăm cu eliberarea documentelor necesare pentru declararea decesului.
Despărțirea de o persoană înseamnă multă durere sufletească dar și multă birocrație pentru actele necesare declarării decesului.
Pentru a ridica personal documentele de la primărie, vă sunt necesare următoarele acte:
- Certificatul medical constatator al decesului;
- Dovada de la poliție (în cazul sinuciderii, accidentelor sau găsirea persoanei decedate);
- Actul de identitate al decedatului (original și copie);
- Certificatul de naștere și de căsătorie al decedatului (original și copie); livretul militar, în cazul în care persoana decedată este de sex masculin;
- Actul de identitate al declarantului.
Certificatul medical de constatare al decesului:
Certificatul se eliberează după 24 de ore de la constatarea decesului. Dacă decesul a avut loc din cauze violente, constatarea decesului se va face de către o echipă operativă de la Institutul Medico-Legal.
Certificatul de deces se obține, în baza actelor menționate mai sus, de la Primăria în raza căreia s-a petrecut decesul.
Ajutorul de înmormântare
Ajutorul de înmormântare este acordat în cazul persoanelor decedate, care au fost pensionare, unui membru din familie, care a avut în întreținere, până la data decesului, pe titularul pensionar.
Dreptul asiguraților la ajutor de deces nu este condiționat de îndeplinirea unui stagiu de cotizare.
Ajutorul de înmormântare se acordă unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuieli ocazionate de deces și este în cuantum de 5425 lei.
Aveți nevoie de următoarele acte pentru obținerea ajutorului de înmormântare:
- Certificat de deces (original și copie);
- Buletinul de Identitate sau Cartea de Identitate a solicitantului (original și copie);
- Talonul de pensie al persoanei decedate;
- Factura fiscală din care sa reiasă cheltuielile făcute la înmormântare (factura pentru sicriu);
- Formular tip pentru ajutorul de înmormântare;
Îmbălsămare
Îmbălsămarea este o procedură care are ca scop conservarea decedatului și prevenirea descompunerii accelerate a acestuia. Îmbălsămarea face parte, de asemenea, din serviciile funerare pe care le oferim și se efectuează de către personal calificat (autopsier).
După ce procesul de îmbălsămare este finalizat, se eliberează certificatul de îmbălsămare, document obligatoriu pentru a transporta sicriul și a-l depune la capelă.
Toaletare / împachetare
Toaletarea decedatului se poate realiza de către membrii companiei noastre care oferă servicii funerare complete, atât la domiciliul dvs., cât și în locația noastră – cu respectarea normelor de igienă.
Îmbrăcarea decedatului se efectuează folosind articole vestimentare puse la dispoziție de către familia acestuia, după care urmează așezarea în sicriu.
La solicitarea familiei, oferim și serviciul opțional de cosmetizare a decedatului. Procedura de împachetare presupune sigilarea corpurilor aflate într-o stare avansată de descompunere și constă în efectuarea tuturor operațiunilor necesare pentru închiderea ermetică a sicriului.
Capac Frigorific
Capacul frigorific a fost proiectat pentru a păstra decedatul, deja așezat în sicriu, de-a lungul priveghiului.
Datorită capacului transparent și termoizolant, decedatul va putea fi văzut în orice moment, și în același timp se va păstra mult mai bine și în condiții optime.
De asemenea uneori, deși nu pare la prima vedere, apariția problemelor igienico-sanitare, mai ales în perioadă caldă, sau în situații particulare când perioada de veghe este prelungită poate deveni o adevărată pacoste.
De aceea noi vă sfătuim să folosiți acest capac, care vă scutește de bătăi de cap. Sigur nu vă va părea rău că l-ați folosit.
Tehnologia folosită pentru realizarea acestui capac este de ultimă generație.